top of page

Opstaporkest

Het Opstap orkest is binnen muziekvereniging Vondel het eerste orkest dat de beginnende muziek leerling de mogelijkheid geeft om wekelijks samen muziek te maken. Zodra blazers en slagwerkers enige vaardigheid met/op hun instrument hebben, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen ze in het Opleidingsorkest Orkest plaats nemen. Het orkest staat onder leiding van Roel van der Sloot.

 

Doel van het Opstap orkest is om de beginnende leerlingen te leren samenspelen, het muzikaal gehoor te ontwikkelen en verenigingsgevoel te kweken. Het niveau waarop kan worden ingestroomd ligt ongeveer tussen zes maanden tot één jaar les. In het Opstap orkest wordt de jonge muzikant voorbereid op de overstap naar het Leerlingenorkest

 

De muziekwerkjes die worden uitgevoerd zijn speciaal geschreven voor ensembles op beginnersniveau. Tijdens ons jaarlijks najaarsconcert laten de muzikanten horen tot welke muzikale prestaties ze inmiddels in staat zijn.

 

Het Opstap orkest repeteert wekelijks op maandag van 18.30– 18.55 uur in het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12 te Breda. Je bent altijd welkom een repetitie van dit orkest bij te wonen.

 

Informatie en aanmelden via de secretaris info@muziekverenigingvondel.nl

  • Facebook Basic Square
nationale muziekloterij.jpg

Wilt u onze vereniging financieel steunen en een éénmalige bijdrage doen als Vriend van Muziekvereniging Vondel, scan dan de bovenstaande staande QR-code om een bedrag te betalen.
Gebruik hiervoor de Camera App op uw telefoon of klik op de QR code.

bottom of page